maandag 16 april 2012

Journaal presentatrice Annechien Steenhuizen in interview: ‘RTL vindt NOS hiërarchische club met oude lullen’


Journaal presentatrice Annechien Steenhuizen in interview: ‘RTL vindt NOS hiërarchische club met oude lullen’

Het NOS Journaal wordt beschimpt op de redactie van RTL Nieuws. Dat verklapt NOS-gezicht Annechien Steenhuizen, vroeger werkzaam bij de concurrent, in VARAgids.

Annechien Steenhuizen was huiverig om aan de slag te gaan bij het instituut. “Toen ik de baan kreeg, dacht ik: o mijn God, ik ga bij de NOS werken, wat nu! Bij RTL Nieuws kregen we altijd te horen: stoffige, hiërarchische organisatie met allemaal ouwe lullen. Bleek helemaal niet waar. Het was een warm nest waarin ik terecht kwam.”

Het NOS journaal bevalt Annechien Steenhuizen beter dan RTL Nieuws. “Ik moest daar al om half acht op de redactie zitten. Volgens mij kon dat best een half uurtje later. En om half zeven moesten we met z’n allen de uitzending kijken. Maar dat kan toch ook thuis? Ik vond de dagen onnodig lang. Na drie jaar binnen zitten was ik er klaar mee.”

Missen doet Annechien Steenhuizen het RTL Nieuws dan ook niet. “Ik had een baas met wie ik weleens botste, al hebben we er een leuke vriendschap aan overgehouden. Maar goed, dit bedoel ik dus, als ik dit zo zeg, denkt iedereen dat ik een reuze militante dame ben. Maar dat valt echt heel erg mee, hoor.”

In september stopte Annechien Steenhuizen na drieënhalf jaar met de presentatie van NOS op 3 om Eva Jinek op te volgen bij het NOS Journaal. “Ik kreeg de kans om het zesuurjournaal te gaan doen. Zo’n kans laat je niet lopen, omdat je die niet nog een keer krijgt.“

Geen opmerkingen:

Een reactie posten