woensdag 18 juli 2012

Biografie zwangere NOS journaal presentatrice Annechien Steenhuizen


Biografie zwangere NOS journaal presentatrice Annechien Steenhuizen.

Annechien Steenhuizen (Amersfoort, 12 mei 1977) is freelance journalist verslaggever en rtv-presentator.

De loopbaan van Annechien Steenhuizen begon, na een studie aan de Utrechtse School voor Journalistiek (1995-1999), bij RTL Nieuws. Ze werkte hier ruim 3 jaar op de redactie van RTL 5 in 't Land en RTL Nieuwsmagazine, de voorloper van Editie NL.

In juni 2002 begon ze bij Radio M Utrecht als verslaggever. Niet lang daarna mocht Annechien ook televisiewerkzaamheden gaan doen. Zo presenteerde ze een paar keer per maand het programma Bureau Hengeveld, het regionale opsporingsprogramma van Regio TV Utrecht.

In april 2005 presenteerde Annechien Steenhuizen het regionale nieuwsmagazine "U Vandaag" samen met Conny Kraaijeveld, Hilde Kuiper en later ook met Evelien de Bruijn. Ze bleef hiernaast live-radioverslaggeving doen en was de vaste invalpresentator van het radioprogramma Aan Tafel.

Vanaf 1 maart 2008 werkte Steenhuizen een jaar lang mee aan het Vara-programma De Wereld Draait Door als een van de Jakhalzen. Vanaf maart 2009 was ze een van de vaste presentatoren van het NOS Journaal op 3 (later NOS op 3) en op 29 september 2009 presenteerde ze voor het eerst het NOS Journaal van 22.00 uur.

Per 1 november 2011 is Annechien Steenhuizen een van de vaste presentatoren bij het NOS Journaal, en daarmee collega van Dionne Stax en Sacha de Boer. Daar richt ze zich met name op de dagjournaals, inclusief het 18.00 uur bulletin. Op 9 november 2011 presenteerde ze haar eerste journaaluitzendingen.

Op 30 Mei 2012 was een 'buikje' te zien bij Annechien Steenhuizen. Later werd bekend dat ze zwanger is van haar eerste kind.

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Is ze lesbisch? Ik vraag me dat al een hele tijd af. Ik hoop het wel :P

   Verwijderen
 2. Leuk een oud schoolgenoot van het Bonaventura College aan de Marienpoelstraat 6 in Leiden te zien.
  Erik

  BeantwoordenVerwijderen