woensdag 21 december 2011

Dionne Stax opvolgster van Annechien Steenhuizen bij NOS op 3


Dionne Stax opvolgster van Annechien Steenhuizen bij NOS op 3

De 26-jarige Dionne Stax gaat het presentatorenteam van NOS op 3 versterken. Stax was al werkzaam bij de NOS als binnenlandredacteur en gaat die functie combineren met haar taken als presentator van NOS op 3. Zij volgt Annechien Steenhuizen op die per 1 november naar het ‘gewone’ NOS Journaal is overgestapt.

Dionne Stax is waarschijnlijk pas in 2012 te zien als presentatrice. Ze gaat zich in de aankomende maanden eerst voorbereiden op het presentatiewerk. Tot die tijd blijft Annechien Steenhuizen nog af en toe te zien.

Dionne Stax is in 2007 bij de NOS begonnen als stagiaire bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3. Daar is ze na haar stage de NOS Headlines weekoverzichten voor het digitale kanaal Journaal 24 blijven verzorgen. Na een tweede stage bij de NOS op de redactie binnenland, is ze na haar afstuderen in 2009 (Universiteit van Amsterdam, communicatiewetenschap) bij de NOS in dienst gekomen.

Tijdens 3FM Serious Request komen alle uitzendingen voor radio en TV live vanuit Leiden. De nieuwsbulletins van NOSop3 komen normaal gesproken vanuit de 3FM studio in Hilversum. "Maar vanaf maandag zijn we vanaf half 7 's ochtends tot 19u 's avonds aanwezig in Leiden," zegt Gerard de Kloet van NOS op 3.

"De nieuwsbulletins van 3FM sluiten zo beter aan bij wat er op de zender gebeurt. Ook kunnen de nieuwslezers zoals Annechien Steenhuizen bij belangrijk nieuws de DJ's en luisteraars vanuit het Glazen Huis bijpraten."


Ook de TV-uitzendingen van NOS op 3 komen van maandag tot en met vrijdag vanuit Leiden. Annechien Steenhuizen presenteert het nieuws in het Serious café, recht tegenover het Glazen Huis, aan de Beestenmarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten