vrijdag 27 december 2013

Annechien Steenhuizen presenteert NOS Journaal Jaaroverzicht 2013


Annechien Steenhuizen presenteert NOS Journaal Jaaroverzicht 2013

    In de laatste week van het jaar kunt u bij de NOS kijken naar diverse terugblikken op 2013. Vorig weekend werd afgetrapt met het Oranje Jaaroverzicht; aan de beurt zijn nog het NOS Journaal Jaaroverzicht, het Jeugdjournaal Jaaroverzicht, het Studio Sport Jaaroverzicht en het Jaaroverzicht Over de Doden.

Vanavond blikt Annechien Steenhuizen in het NOS Journaal Jaaroverzicht terug op het voorbije nieuwsjaar. Nieuws was er genoeg: we maakten een troonswisseling mee, Nederland kampt nog altijd met een economische crisis, de burgeroorlog in Syrië woedde door, de Fyra werd van het spoor gehaald en Nelson Mandela overleed. Het uur tussen 20.30 en 21.30 uur is bijna te kort om alle gebeurtenissen van 2013 door te nemen.
NOS op 3

Bij NOS op 3 flitsen we vanavond, om 23.10 uur, ook door het jaar heen. En we staan wat langer stil bij de zaken waaraan NOS op 3-redactie het afgelopen jaar extra aandacht besteedde.

We luisterden tech-experts af over de NSA en liepen een dagje mee met de werkloze Anne Nynke van 23. En de Nederlandse rapper Jiggy Djé rapt over de invloed van sociale media.
Jeugd

Kinderen en hun ouders kunnen morgen om 18.45 uur kijken naar het Jeugdjournaal Jaaroverzicht. Roos Moggré kijkt samen met kinderen terug op wat er dit jaar gebeurde, en vooral op wat veel indruk maakte op kinderen.

Een van de onderwerpen is de dood van de broertjes Ruben en Julian, die door hun vader en werden ontvoerd en vermoord. Natuurlijk zit er in de extra lange uitzending ook veel leuk nieuws.
Sport

Op sportgebied was 2013 een tussenjaar; er was geen EK of WK voetbal en er waren ook geen Olympische spelen. Maar dat betekent niet dat er geen sportnieuws was, integendeel.

Dione de Graaff laat u zondag tussen 19.00 en 20.00 uur alle hoogtepunten van het sportjaar zien. Denk aan het winnende doelpunt van Arjen Robben in de Champions League-finale of het WK-goud van Epke Zonderland.
Doden

Twee uur later, tussen 21.30 en 22.30 uur, zendt de NOS het laatste Jaaroverzicht uit: Over de Doden. Herman van der Zandt haalt daarin herinneringen op aan bekende en minder bekende personen die dit jaar overleden.

We beloven u geen zwaar programma met volledige biografieën, maar een ode aan de nalatenschap en betekenis van de overledenen.

De NOS ziet in 2013 enkele opzienbarende verschuivingen op de nieuwsredactie. Zo besluit Sacha de Boer na zeventien jaar weg te gaan bij het NOS Journaal om zich te concentreren op haar fotografie. Astrid Kersseboom toonde publiekelijk interesse, maar Annechien Steenhuizen wordt de nieuwe presentatrice van het Achtuurjournaal.

Ferry Mingelen vertrekt bij de NOS als politiek verslaggever, omdat hij met pensioen moet. Zijn functie zal vanaf 1 januari 2014 overgenomen worden door Dominique van der Heyde, nu nog politiek commentator bij het Achtuurjournaal. Die functie is Ron Fresen toebedeeld.

Oud-nieuwslezeres van de NOS Eva Jinek maakt de overstap van WNL naar de KRO. De presentatrice mag van WNL de laatste afleveringen van het zondagochtendprogramma Jinek op Zondag niet afmaken.

Journaal Jaaroverzicht 2013
In het NOS Journaal Jaaroverzicht 2013 blikt presentator Annechien Steenhuizen terug op het nieuwsjaar 2013. De troonswisseling, de crisis die nu bijna iedereen raakt, de burgeroorlog in Syrië, de examenfraude op Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun, de Fyra-flop en de incidenten tijdens het vriendschapsjaar met Rusland, het overlijden van Nelson Mandela. Het zijn maar een paar van de vele grote onderwerpen die in de uitzending van bijna een uur aan bod komen.

Het overige nieuws komt aan de orde in vier blokken die elk een seizoen behandelen. De muziek is speciaal voor dit jaaroverzicht gecomponeerd door Jorrit Kleijnen en Alexander Reumers.

Het Journaal Jaaroverzicht 2013 met Annechien Steenhuizen is te zien op vrijdag 27 december 2013 van 20.30 tot 21.20 uur op Nederland 1.

Annechien Steenhuizen doet Journaal Jaaroverzicht 2013

Amper een half jaar aangesteld als anchor van het Acht Uur Journaal mag Annechien Steenhuizen vanavond al het Journaal Jaaroverzicht presenteren. De troonswisseling, de crisis die nu bijna iedereen raakt, de burgeroorlog in Syrië, de examenfraude op Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun, de Fyra-flop en de incidenten tijdens het vriendschapsjaar met Rusland, het overlijden van Nelson Mandela.

Het zijn maar een paar van de vele grote onderwerpen die in de uitzending van bijna een uur aan bod komen.

Het overige nieuws komt aan de orde in vier blokken die elk een seizoen behandelen. De muziek is speciaal voor dit jaaroverzicht gecomponeerd door Jorrit Kleijnen en Alexander Reumers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten