woensdag 4 januari 2012

Annechien Steenhuizen volgt Eva Jinek op bij NOS Journaal


Annechien Steenhuizen volgt Eva Jinek op bij NOS Journaal

Annechien Steenhuizen volgt Eva Jinek op bij het NOS Journaal. De omroep liet weten dat ze na ruim tweeënhalf jaar stopt met de presentatie van het NOS op 3-journaal, en overstapt naar het NOS Journaal. Daar gaat ze als presentator aan de slag.

Na het vertrek van Eva Jinek naar WNL was er ruimte ontstaan in het negenkoppige presentatieteam van het Journaal. Annechien Steenhuizen gaat zich met name richten op de dagjournaals, inclusief het veelbekeken 18.00 uur bulletin.

'Het verschil met het NOS Journaal zit vooral in het feit dat er veel meer uitzendingen zijn en ik dus veel vaker zal presenteren', laat presentatrice Annechien Steenhuizen enthousiast weten.

Naast de presentatie draaide Annechien Steenhuizen bij NOS op 3 ook volop mee in de redactie. Dat wil ze ook gaan doen bij het NOS Journaal. 'Die combinatie maakt het werk zo interessant.'

Met de komst van Annechien Steenhuizen bestaat de vaste presentatieploeg van het NOS Journaal uit negen personen: Sacha de Boer, Astrid Kersseboom, Jeroen Overbeek, Steenhuizen, Jeroen Tjepkema, Rob Trip, Simone Weimans, Rik van de Westelaken en Herman van der Zandt.

Annechien Steenhuizen startte haar journalistieke loopbaan in 1999. Ze begon bij RTL als redacteur en stapte in 2002 over naar RTV Utrecht als presentator. In 2008 werkte ze een aantal maanden als Jakhals bij De Wereld Draait Door en begin 2009 kwam ze terecht bij NOS op 3, toen nog het NOS Journaal op 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten