dinsdag 20 december 2011

Annechien Steenhuizen met NOS op 3 bij Serious Request 2011


Annechien Steenhuizen met NOS op 3 dagelijks bij Serious Request 2011

Zondagavond ging het Glazen Huis in Leiden op slot. Deejays Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin zitten dan tot kerstavond in deze radiostudio, waar ze vrijwel non-stop verzoeknummertjes draaien in ruil voor een donatie.

Serious Request is in de loop der jaren uitgegroeid tot een multimediaal spektakel, Nederland 3 is er dan ook live bij als Gary Lightbody van Snow Patrol de deur achter het radiotrio sluit. Snow Patrol verzorgt bovendien een openluchtoptreden in Leiden, waar de tv-kijker ongetwijfeld ook (deels) getuige van zal zijn.

NOS op 3 op televisie komt vijf avonden lang (18-23 december) om 22.45 uur vanuit het Serious café, recht tegenover het Glazen Huis, aan de Beestenmarkt in Leiden. Annechien Steenhuizen verzorgt daar de presentatie.

In de periode voor Kerst vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor een ‘stille’ ramp. Dit jaar zijn de schijnwerpers gericht op moeders die geraakt zijn door oorlogs- of conflictsituaties. Met het tijdens deze actie opgehaalde geld worden de getroffen moeders ondersteund bij de zorg voor hun gezinnen.

De NOS maakt met Annechien Steenhuizen het NOS op 3 journaal, BNN dan weer de dagelijkse Serious Request tv-uitzending op het tijdslot van De Wereld Draait Door. Sophie Hilbrand ontvangt iedere dag een gast komt logeren bij de dj’s in Het Glazen Huis. Sander proeft de sfeer op het plein en sneakt zo nu en dan Het Glazen Huis in om bij te kletsen met zijn 3FM-collega’s.

Geraldine Kemper maakt reportages over de duizend en één manieren waarop Nederland geld inzamelt. Als vanouds verhuren Klusjesmannen Sander en Rámon Verkoeijen zichzelf aan bedrijven voor het opknappen van kutklussen in ruil voor dikke cheques.

De reportages van Eric Corton zijn dagelijks in de uitzending te zien. Hij zag in Ivoorkust met eigen ogen hoe belangrijk het is dat moeders die slachtoffer zijn geworden van geweld hulp krijgen om hun gezin weer op de rit te krijgen. Giel Beelen gaat dit jaar niet Het Glazen Huis in, maar reist met zijn Circus Request door het land om geld op te halen voor het goede doel.

In de uitzending is te zien wie en wat hij daarvoor allemaal uit de kast haalt. Naast Annechien Steenhuizen met NOS op 3 journaal presenteert Winfried Baijens dagelijks het Serious Request Journaal met daarin de hoogtepunten van het afgelopen etmaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten